E-kirjat ja äänikirjat

Tästä löydät tietoa e-kirjoista ja äänikirjoista, joita voit lainata ja ladata tietokoneellesi, tabletillesi tai älypuhelimeesi.

Daterosta saat myös ohjausta siinä kuinka otat käyttöön ja käytät Celian, Elib:n tai Ellibs:n e-kirjoja tai äänikirjoja. 

Horlurar bocker 250 

Voit ottaa oman kannettavan tietokoneesi tai tablettisi mukaan ohjaukseen. 

  • Lataamme ne sovellukset ja ohjelmat, joita tarvitaan äänikirjojen kuuntelussa
  • Opettelemme lainaamaan kirjoja 
  • Käymme läpi lukuohjelman toiminnot

Jos haluat lisätietoja tai varata ohjausajan, ole yhteydessä:
datero(at)datero.fi

Tilaa aika ohjaukseen

Celia  Skarmavbild 2017 02 24 kl. 09.09.17

Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa kauno- ja tietokirjallisuutta sekä oppikirjoja saavutettavassa muodossa kaikille niille, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa.  

Celia lainaa ääni- ja trio-kirjoja, joita voit ladata internetin kautta ja kuunnella tietokoneeltasi, tabletiltasi tai älypuhelimeltasi.

Lue, millä perusteella voit saada Celian käyttöoikeudet.
Pyydä käyttäjätunnukset Daterosta tai lähikirjastostasi.

  

Ellibs ja Elib

Voit lainata e-kirjoja ja verkkopohjaisia äänikirjoja omasta kirjastostasi. Tarvitset kirjastokortin ja pinkoodin, jotka saat kirjastostasi.        

Ellibs lainaa suomalaisia ja suomenruotsalaisia kirjoja.          

Elib lainaa ennen kaikkea ruotsinkielisiä kirjoja

 

Sanastoa

E-kirja
E-kirja on elektroninen tekstimuotoinen kirja, jonka voit lukea tabletilta, tietokoneelta tai älypuhelimelta. Jos lataat e-kirjan laitteellesi, voit lukea sitä silloin kun haluat. Osan e-kirjoista voit lukea online-versioina, jolloin olet koko ajan yhteydessä internetiin.

Verkkopohjainen äänikirja
Voit kuunnella verkkopohjaisia äänikirjoja tietokoneeltasi tai älypuhelimeltasi. Nämä äänikirjat toimivat verkossa ilman omalle laitteelle lataamista, joten sinun täytyy olla yhteydessä internetiin kuunnellaksesi niitä.

Celian äänikirja 
Äänikirja voi olla tuotettu joko ihmisäänellä tai puhesynteesillä. Kaupalliset äänikirjat on tarkoitettu kaikille käyttäjille. Celian äänikirjat tuotetaan tekijänoikeuslain poikkeuksella sellaisille lukijoille, joilla on näkövamma tai muu sairauden tai toimintaesteen aiheuttama lukemisen este. Voit lukea äänikirjoja erillisillä kuuntelulaitteilla, tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

CelianTrio-kirja
Daisy-Trio-kirjat ovat äänikirjoja, jotka sisältävät tekstin, äänen ja kuvat. Voit siis kuunnella äänikirjaa ja samaan aikaan seurata tekstiä tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen näytöllä. Trio-kirjoja voit lainata vain Celiasta